Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Články

Rozhovor: Ondřej Šmotek

publikováno 04.10.2014 (aktualizováno 09.10.2014)

Ondřej Šmotek k nám do týmu přišel z FBC Spartak Přerov. Doplnil tak naše obrané řady a očekávání od něj nejsou zrovna malá, protože se jedná o zkušeného, střelecky disponovaného beka. Tak jsme se rozhodli Ondru vyzpovídat o jeho příchodu do týmu.

Ahoj Ondro, jsi jedna z posil v týmu Bisons, jak by ses charakterizoval jako hráč, a jaké jsou zatím tvé pocity z týmu?

Ahoj, popsal bych se jednoduše jako obránce, kterému udělá větší radost obrat soupeřova útočníka o míček než vstřelit gól. Taky se nepovažuji za nějakého top obránce,ale za průměrného beka spodních lig. Mé pocity z týmu jsou skvělé, hodně se změnily z doby asi 4 měsíce zpátky. V té době bych nás tipl na spodek ligové tabulky.

Co si myslíš, že je největší síla týmu a naopak i slabina?

Naší největší předností je obrovská chuť do florbalu, kterou jsem se mimochodem nakazil i já. Dál je to mládí a rychlost. S tím souvisí nezkušenost a zbrklost. V neposlední řadě nesmím zapomenout na partu, kterou tu kluci vytvořili.

V týmu jsou hráči, s kterými jsi už hrával za juniory. Je o to adaptace snadnější?

Je to jeden z důvodů, proč jsem k Bisonům přestoupil. Vždycky jsem si říkal, že kdybychom se staré estránky (tým, ve kterém hrál juniorskou soutěž) ještě někdy dali dohromady, tak bych do toho šel. Když jsem se o tom jednou dozvěděl, neváhal jsem ani minutu. A taky jsem potřeboval nějaký nový impulz, florbal pro mě začínal být stereotypem, přesto že kluci ve Spartaku byli v pohodě.

První turnaj byl bodově úspěšný, jak bys jej zhodnotil?

První turnaj se nám opravdu hodně povedl. Ale vlastně ani nemáme být skoro na co hrdí. Konkurence není tak silná a na soupeře stačí mít trochu naběháno. Když se k tomu přidá trošku florbalového umění, plný počet bodů je jasný. Ještě k turnaji, překvapil mě prvotřídní výkon Martina Křístka. Chvílemi se mi zdálo, že můj parťák v obraně, hraje florbal na ligové úrovni minimálně rok a například oproti přáteláku s teiwazem, jsme se dostávali do útočného pásma neuvěřitelně jednoduše. Také mě potěšila naše hra v oslabení, nevzpomínám si na nějaký soustavný tlak soupeře v našem pásmu. Špatných věcí bylo určitě taky spoustu, ale ty si řekneme až po první prohře, proč si teď kazit náladu.

Tým čeká domácí zápas, jak se těšíš?

Na domácí zápas se těším určitě hodně, myslím že máme na to urvat dalších 6 bodů.

Na turnaji jsi zatím nedal branku, i když jsi byl blízko, chystáš něco na domácí turnaj?

Střel jsem měl opravdu hodně (smích). Chyběly tréninkové dávky, prakticky měsíc před turnajem jsem nedržel hokejku v ruce. Doma si snad nějaký gól taky dám, ale raději bych byl, kdybychom oba zápasy vyhráli, ideálně tak, že bude soupeř pořádně kousat, takové zápasy jsou nejlepší.

Vybral sis číslo dresu 9, přitom bylo známo, že máš rád číslo 13, proč?

Čísla neřeším, kdyby mi nabídli jakékoliv číslo od 1 do 99, tak ho vezmu. Na výkon to vliv nemá.

Máš nějaký talisman pro štěstí do hry?

Na talismany nevěřím, věřím v to, jak jsem fyzicky a po florbalové stránce připravený na zápas.

Chceš něco vzkázat fanouškům? Mimo jiné ti děkuji za rozhovor.

Budeme rádi, když nás v co největším počtu přijdete podpořit na domáci turnaj. Také děkuji.

Kategorie: florbal

Návštěv: 38863
Dnes: 0
Online: 4

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz