Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Články

Na domácím turnaji získali Bisons plný počet bodů

publikováno 12.10.2014 (aktualizováno 03.11.2014)

V neděli ráno 12. 10. hráli Bisons v Přerově na hale Spartaku, kde pořádali 3. kolo Olomoucké soutěže mužů. Předchozí kolo měli Bisons volno, takže chuť si zahrát byla veliká. Hned v prvním zápase turnaje hráli s týmem Arktic Olomouc a nakonec s kvalitním soupeřem Fbc Falcons Šternberk B.

vs Arktic Olomouc 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

Začátek turnaje vypadal zajímavě, nejprve nefungovalo trafo od časomíry, tudíž museli pořadatelé používat stopky na mobilních telefonech. Na utkání měli menší zpoždění jak soupeři, tak i rozhodčí. Vše ovšem dobře dopadlo, a tak se mohlo začít. Bisoni měli opět početní převahu oproti soupeři a blýskli se i pár skvělými střelami, ovšem brankář Olomouce chytal bezchybně. Hrozil soupeř, když strefil naši tyčku, ale štěstěna stála u nás. Celá první třetina gól nepřinesla, a tak se pokračovalo ve druhé za bezbrankového stavu. Začátek ovšem pro nás vyšel skvěle, když Mišun našel Jirku Netočného, a ten střelou k tyčce dával na 1:0. Nedlouho na to neměl problém prostřelit golmana Cagášek. Soupeř se však nevzdával, kontrola hry byla většinou v náš prospěch, ale soupeř opět zahrál pouze na tyčku a nebo nás podržel brankář Levinský. To pomohlo k tomu, abychom mohli trestat a o to se postaral Netočný svým druhým gólem. Třetí třetina začala stejně dobře jako ta předešlá. Jan Střelec se dostal k míčku, a také jako i pravý střelec míček do růžku soupeřovi branky zavěsil. Následně na to jsme se dostali do oslabení, kdy Petřík oplácel neodpískaný faul na Adamíka, ale bez potíží jsme tuto nevýhodu zdárně přečkali. Ke konci zápasu pak ještě Vojáček lobem našel před bránou osamoceného Adamíka, který po menších potíží míček usměrmil do brány, a my si mohli připsat další vítězství, ale i pvní čisté konto, jak pro brankáře Levinského, tak i Davida Pečinku, který nastoupil na třetí třetinu.

 

vs Fbc Falcons Šternberk B 7:2 (0:1, 4:1, 3:0)

Od duelu se Šternberkem se očekávalo kvalitní a vyrovnané utkání. A vyrovnané opravdu bylo. Hned v úvodu se do velké šance dostal Kubík, ovšem na poslední chvíli obránce stačil míček přizvednout, tak aby letěl mimo bránu. Soupeř byl velmi silný na míčku a Bisoni museli hodně bojovat, aby se soupeři vyrovnali. Jako první se do vedení dostal Šternberk, kdy rozebral naši obranu a bezpečně zasunul míček do prázdné branky. První třetina skončila příznivě pro Šternberk. Ve druhé třetině jsme spoléhali na trpělivost v naší hře, a ve třetí minutě potvrdil své atletické kvality Ondřej Fojtů, když svým průnikem k bráně soupeře neměl mnoho problémů zavěsit míček pod horní konstrukci. Nedlouho na to jsme se dostali do vedení po skvělém zakončení Daniela Cagáška. Soupeř ovšem dokázal po chvíli vyrovnat dobře umístěnou střelou z těžké pozice. Dlouho se hrálo vyrovnaně, až se blížil pomalu konec třetiny, v té době se k nám přiklonila štěstěna. Hráči soupeře se nešťastnou náhodou srazili a z této vzniklé situace pohotově těžil Schön, když únik s přehledem zužitkoval. Po chvíli pak navýšil vedení Vojáček střelou z větší vzdálenosti nad nohu brankáře u levé tyče. Druhá třetina skončila s mírným vedením, které Bisoni potřebovali navýšit, aby se dostali do pohody. A to se dařilo okamžitě, když Jan Střelec v úniku jel s míčkem do brány a jeho nahrávku uklidil Šimanský do brány soupeře. Čas plynul a Bisoni se drželi a bojovali. Soupeř si vynutil přesilovou hru, ta však pro nás dopadla výborně. Netočný zachytil rozehrávku a prokázal, že má snad dvoje plíce, kdy sprintem do soupeřovi brány pojistil naše vedení. Pak přidal svoji druhou branku zápase Vojáček, když po clonění útočníků brankář Šternberku nic neviděl. Zápas tak skončil poměrně nečekaně vyšším vítězstvím. Turnaj byl vítězný, ale kupí se v týmu zranění, kdy na turnaji chyběl kvůli kotníku brankář Křístek a po utkání bylo diagnostikováno zlomené zápěstí Danielu Šimanskému.

 

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem divákům, kteří si našli cestu na halu, hlavně na druhý zápas, kdy tomu dodali "šťávu". Dále bychom chtěli poděkovat Veronice Kraiczové, Martinu Jurkasovi, a Ondřeji Horníčkovi za pomoc s pořádáním, dále také za další pomoc a rady Pavlu Cehovi a dalším.

Sestava: Levinský (G), Pečinka (G), Kubík, Netočný, Střelec, Vojáček, Cagášek, Šimanský, Šmotek, Fojtů, Adamík, Jochec, Schön, Petřík, Mišun

Kategorie: florbal

Návštěv: 38840
Dnes: 0
Online: 2

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
     123
4567 8910
11121314 151617
18192021 222324
25262728 293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery