Úvod » Články

Předvánoční rozhovor s kapitánem Matyášem Vojáčkem

publikováno 15.12.2014

Honza Střelec se před blížícími se svátky rozhodl vyzpovídat kapitána týmu Bisons Matyáše Vojáčka, o dění v klubu, ale i o jeho osobním životě. Po vyčerpávajících otázkách i odpovědích tu máme kompletní rozhovor.

Čau Maty, včera čeští reprezentanti vybojovali bronz na mistrovství světa, jak hodnotíš jejich výkon? A který hráč se ti herně nejvíce zamlouval?

V první řadě gratuluji reprezentantům.  Myslím, že bychom se mohli dostat i do finále, ale rozhodlo, jak už se zmiňovalo v médiích a z tv, naše hloupá vyloučení a větší efektivita Finů v přesilových hrách, byť ty branky byly se štěstím. V útoku se mi líbila dravá hra Martina Tokoše, ale překvapil mne Tomáš Sýkora, hlavně v zápase se Švýcarskem.

Rád bych se však vrátil na začátek. Co tě přimělo založit si vlastní tým v Přerově, když Spartak již má v kategorii mužů několik zástupců?

Přišlo to dosti nečekaně. Minulý listopad za mnou přišel Laďa (Ladislav Mišun), že by chtěl s klukama založit tým, abychom se sešli spolu ze staré party. Vstoupili jsme do toho s nadšením, a jak se postupně přidávali další a další kluci, věděl jsem, že se dokážeme dostat až do ligové soutěže.

Jsi kapitánem týmu, ale co mnoho lidí neví, tak i v podstatě manažerem celého klubu. Musí to být jistě velice náročné všechno stíhat, když chodíš ještě do práce. Co vlastně to vedení klubu obnáší?

Hlavní bylo získat finance, abychom do toho nedali tolik svých vlastních peněz a celkově cítili pocit jistoty. V první řadě bylo nutné založit spolek, kvůli právní subjektivitě, a před začátkem další sezóny včas zaplatit přihlášku do ligové soutěže. Pak občas člověk musí jet na losování ligy či školení. Důležité bylo také zajistit i tréninkové a zápasové haly. Naštěstí jsem tohle dělal v době, kdy jsem měl po státnicích a zatím ještě nepracoval, tak to zas tak náročné nebylo. Navíc tu i byli lidé, na kterém jsem se mohl obrátit s radou či pomocí.

Na posledním turnaji si Bizoni dovezli jednu výhru a jednu prohru. Jak teď vypadá atmosféra v mužstvu?

Minulý zápas jsme trochu nešikovně prohráli. Teď bych řekl, že máme papírově hratelnější soupeře, takže máme nejlepší možnost, jak se z té poslední prohry oklepat. Věřím, že máme na to, abychom předvedli dobrý florbal. Mohu slíbit, že se na zápas pořádně připravíme.

Myslíš, že ta prohra byla následkem malého počtu hráčů, kteří na turnaj přijeli bojovat nebo se FBC Olomouc zlepšilo na úroveň Bizonů?

Nemyslím si, že by to bylo počtem hráčů, protože Olomouc měla hráčů méně. Rozhodly hlavně neproměněné přesilovky, kdy jsme trochu změnili jejich styl a vůbec nám to nešlo, ale i skvěle chytající brankář soupeře.

Maty, nedá mi to se zeptat na trochu špionážní otázku. Bizoni na turnajích vypadají většinou dobře připraveni, takže hádám, že si někdo určitě dělá práci s tréninkovými jednotkami. Máte nějak speciálně rozdělený trénink nebo se pouze sejdete a hrajete florbal?

Na tréninku ze 70% času většinou trénujeme a zbytku času se věnujeme hře, či nácviku herních situací. Kluci to tak sami chtěli a myslím si, že nám to i sedí. Hlavní je i fakt, že máme stále na čem pracovat.

Polovina sezóny je téměř u konce a Bizoni mají celkem slušný náskok před druhým Šternberkem. Pokud by se tým dostal do vyšší ligy, stačilo by mu to nebo by tu byly vyšší ambice.

Jedna věc je být na čele v naší lize a druhá být na ní v té vyšší. Kdyby se to povedlo, a my postoupili, chtěl bych hlavně hrát dobrý florbal a držet se v horní polovině tabulky. I když je teď náskok celkem slušný, ještě to je hodně daleko, a může se stát cokoliv.

Teď bych se tě rád zeptal, protože určitě se věnuješ i něčemu jinému než jen florbalu, co ještě jiného dělá za koníčky kapitán, trenér, sekretář, když zrovna ne florbal?

Momentálně jsem začal pracovat na Krajském úřadě v Olomouci, takže přes týden toho moc nestihnu, ale snažím se poctivě chodit do posilovny a makat na sobě i tam. Občas si jdu i zaběhat, když to vyjde.

Čeho jsem si nemohl nevšimnout tak Bizoni mají i fanynky. Myslíš, že bys mohl ukojit jejich zvědavost a sdělit nám, zda máš přítelkyni, aby si případně nedělaly nějaké ambice?

Ano, přítelkyni mám, která je mým sluníčkem života :-) No a těch fanynek zas tak moc ale nemáme, tak snad žádnou nezklamu (směje se).

Vzkážeš prostřednictvím tohoto rozhovoru něco fanouškům týmu IBK Bisons?

Držte nám palce, a podporujte nás jak doposud!

Kategorie: florbal

Návštěv: 38863
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery