Úvod » Články

Rozhovor: Adam Schön

publikováno 19.05.2015 (aktualizováno 21.05.2015)

Po uplynulé sezóně jsme pro Vás připravili rozhovor konečně i s nějakým útočníkem z eskadry Bisons. Na základě vítězství v anketě se jím stal Adam Schön. Adama vyzpovídal Matyáš Vojáček, a jak to dopadlo? To zjistíte níže.

Ahoj Adame, první sezóna uplynula a Bisons slaví postup. Co na to říct?

Myslím si, že nikdo nic jiného ani nečekal. Šli jsme do každého zápasu a tréninku spolehlivě a nic jiného ani nemohlo vzniknout.

Jak ses vůbec dozvěděl o Bisons a jak jsi se přidal k týmu?

S většinou jsem strávil celou střední školu a hrával jsem s nimi nějaký čas v FBC Lipník a pak ve Spartaku Přerov. Když tedy z toho většího jádra vyšla myšlenka založit vlastní klub, neváhal jsem, a hned projevil zájem. Teď vidím, že jsem opravdu neprohloupil.

V útočné formaci hraješ s Danem Cagáškem a na centru je Martin Jochec. Jak ti vyhovuje souhra?

Lepší útok bych si ani nedovedl představit. Jochy tu hru stahuje do zadu a pomáhá obráncům v rozehrávce, což je veliké plus při zakládání útoku. No a s Cagim se zase dobře čtvrtkuje.

Tvořili jste nejstabilnější útočnou formaci po celou sezónu, je možné, že i díky této souhře ses bodově rozjel hlavně druhou část sezóny?

Hlavně nám pomohlo, že jsme dostali dostatek času se sehrát a nebyl na nás žádný tlak ve smyslu: „teď musíte rozhodnout zápas, jinak to postavíme jinak“ (Růžička pozn. red.). S takovou pohodou se hraje pak každému jinak a já jsem měl zrovna štěstí, že to vyšlo ke konci sezóny na mě. Chodily mi tam prostě dobré přihrávky.

Tvá vytíženost v zápasech byla velká, chodil jsi na přesilové hry, ale i oslabení. Jak ti to v těchto herních situací šlo?

To já nevím. V přesilovkách jsem byl spíš hráč vysunutý před bránou a sbíral míčky, kluci to tam většinou technicky odehráli sami. Myslím, že máme spoustu kluků co mají super fyzičku a jsou schopni to oslabení odběhat aj sami, ne-li dát třeba gól. Spíš by to chtělo ještě utvořit další přesilovou pětku, ať se to může více točit, ale to už jsou plány do příští sezóny.

Na večírku, který byl pořádán na konci sezóny, jsi byl zvolen nejužitečnějším hráčem. Hlavně tě i kromě bodů velebil počet vybojovaných míčků. Souhlasíš s oceněním?

Těžko říct... Tahle ocenění se vybírají asi hůř než třeba nejlepší střelec, tak je mi jasné, že se v té chvílí skloňovalo asi více jmen. Každopádně jsem za to rád a cením si toho.

Proti komu se ti v uplynulé sezóně nejlépe hrálo a proti komu se ti naopak nedařilo?

Asi proti FBC Olomouc jsem si tu hru akorát moc neužil, poněvadž jsem byl naštvaný z tvrdších nebo zbytečných zákroků a bál jsem se o zranění. Jinak ke konci sezóny jsem spíš zjistil, že je stejně jedno proti komu hrajeme, vždycky jsme hráli stejně a snažili se urvat co nejlepší výsledek.

Tvůj otec je i jedním z hrdých sponzorů klubu, sleduje pravidelně výsledky Bisons?

Když dojdu domů vždycky se mě zeptá mimo jiné i na to, kdo z nás nedal góla a hrál blbě, a děláme si srandu, že je vyhodí (směje se). Tak by to mimo jiné fungovalo třeba v hokeji kde do fungování týmu mluví hlavně sponzor a ne tréner s hráčema - vlastní zkušenost (úsměv). Zatím se teda skloňuje nejvíce jméno Víťa Petřík, kterému to přes sezónu málo střílelo.

Jaké máš další koníčky kromě florbalu?

K tomu, abych si udržel fyzičku patří i provozování dalších sportů, takže nakonec jsem přičichnul i k jiným věcem, jako běh a v poslední době hlavně i k silniční cyklistice.

Na čem by se dle tvého názoru mělo nejvíce zapracovat do příští sezóny a jak se na ni těšíš?

Těším se na ni hodně. Hlavně na ty soupeře, které poznáme, a také na menší přerovské derby. Těch věcí je určitě více, hlavně tu novou přesilovkovou formaci a více společných večírků na rybárně (místo rozlučkové oslavy se sezónou).

Na dresu sis zvolil číslo 25, proč?

Dvacet pětku jsme nosil vždycky v hokeji, tak jsem to bouchnul i ve florbale. Každopádně k tomu vedlo hlavně to, že mi někdo nejmenovaný vzal jedenáctku (směje se).

A co spokojenost s hokejkou? Tuším, že máš Salming s čepelí Quest 2? Bude změna nebo zůstaneš u ní?

Asi bych se mohl mrknout po jiné, láká mě hlavně značka Fat Pipe, ale už jsem si na ni zvykl a střílela dobře, tak ji dám asi ještě šanci.

A ještě jedna otázka na závěr. Co přítelkyně, je nějaká nebo o tebe fanynky mohou zabojovat?

Samozřejmě o mne fanynky bojují pořád, akorát mi je v poslední fázi nakonec vždycky přebere Dandy (Daniel Šimanský) nebo Víťa (Vítězslav Petřík), takže jsem pak na suchu, ale já to klukům přeji i tak, i když mají přítelkyně (směje se).

Děkuji ti moc za rozhovor a přeju ti hodně štěstí do další sezóny. Nějaký vzkaz na konec?

Taky děkuji. Chtěl bych hlavně poděkovat našim hlavním fanynkám, které jezdili s náma celý rok na zápasy a ještě jednomu chlupatýmu malýmu kolegovi (pejsek Jerry?). Bylo to super tam vždy někoho mít.

Kategorie: florbal

Návštěv: 38862
Dnes: 1
Online: 3

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz