Úvod » Články

Sezóna za dveřmi a rozhovor s posilou

publikováno 31.08.2015 (aktualizováno 08.09.2015)

Bisons vstupují do své druhé ligové sezóny, tentokrát díky loňskému postupu, do Olomockého Přeboru mužů. V kádru došlo k pár drobným změnám, jednak kvůli vytížení přestali hrát závodně Ladislav Mišun a Vít Adamík. Na jejich pozice došli nováčci Jan Hradilík a Jiří Štěpánek. Kromě toho se povedlo dostat i na hostování z Playmakers Prostějov Milana Hnízdila, který v minulém ročníku Ol. soutěže mužů vyhrál bodování.

Martin Levinský (vlevo) vítá do týmu novou akvizici - Milana Hnízdila (vpravo).

Během léta se v rámci přípravy chodívalo běhat pod taktovkou Ondřeje Fojtů. Ke konci srpna ale i proběhlo přátelské utkání s FBC Lipník na Městské sportovní hale. Utkání se výsledkově sice vůbec nepovedlo (prohra 4:10), ale mohly se vyzkoušet různé varianty složení formací, i noví hráči. Bohužel nebyla k dispozici celá soupiska týmu, přesto se z utkání odneslo i pár pozitiv. Z chyb, které nastaly se lze jedině ponaučit než přijde ostrý start. Tímto děkujeme FBC Lipník za přátelské utkání! V zápase se ukázal i Milan Hnízdil, který se dostal do hodně šancí, ale štěstíčko mu nepřálo. I tak jsme ale vyzpovídali Milana v rozhovoru: 

Ahoj Milane, kdy jsi poprvé uvažoval o tom, že by sis zahrál s Bisons?

Asi tak v půli sezóny jsem o tom začal uvažovat, protože ve stávajícím týmu v podstatě o nic nešlo, a tak jsme do toho ani nedávali všechno, což mě moc nebavilo. Chtěl jsem zkusit něco jiného, a to vedlo k tomu, abych šel hrát za Bisons.

Vzpomínáš na zápasy z minulé sezóny proti Bisons? Jak bys charakterizoval tento tým z toho, co jsi viděl v minulé sezóně?

Na Bisons si pamatuji, když jsme první zápas s Vámi prohráli velkým rozdílem. Hráli jste hodně dobře, byli jste hodně sehrátí a na hřišti jste o sobě věděli. Ale byly i vyrovnanější zápasy, třeba ten ve Velké Bystřici, kde jsme s Vámi hráli 2:1. Jako tým jste byli nejvíce v klidu, dobrá parta kluků, kteří se snažili vyhrát každý zápas. Šlo hodně vidět, že chcete postoupit.

V minulém ročníku jsi vyhrál kanadské bodování soutěže, bude letos něco podobného?

Ano a i letos bych to chtěl klidně zopakovat, ale hned musím říct, že mě s tím hodně lidí pomáhalo z týmu, všechno jsem si nevypracoval sám. A když to letos nevyhraji, tak bych aspoň chtěl být v první desítce hráčů bodování.

Jaké máš zatím pocity z působení v týmu a na co se nejvíce těšíš?

Pocity mám takové, že jsem hodně rád, že budu hrát za Bisons. Je to dobrý tým a s klukama je hodně srandy. Do nové sezóny se hodně těším, protože mě to už dost chybí, těším se na zápasy i na tréninky.

Co budou hlavní faktory, aby byla sezóna pro Bisons úspěšná?

Musíme vyhrávat co nejvíce zápasů a využívat šance, a taky se hlavně nenechat zbytečně vylučovat.

Určitě se od tebe čeká hodně bodů, nebojíš se, že by tě to mohlo svazovat?

Já doufám, že mi to půjde a nijak o tom nepřemýšlím. Pokud by mi to však šlo dobře, tak to uvidí ostatní týmy, a možná si mě budou víc hlídat, ale pokusím se hrát jak v loňské sezóně a dát co nejvíce bodů.

I když se přátelské utkání výsledkově nepovedlo, dostával ses hodně do šancí, jak bys to okomentoval?

No, na to se dá říct jen to, že jsem ty šance měl využívat.  Povrch mi dost klouzal, a taky jsem přijel do haly na poslední chvíli, takže jsem se moc neprotáhl. Musím se nad tím zamyslet a příště ty šance prostě využít.

Víš už, s kým bys mohl nastoupit v útočné formaci?

Zatím to nevím, ale jestli můžu říct, koho bych si tam přál, tak by to byl Víťa Petřík a Jiří Netočný.

Určitě je to pro tebe dost náročné dojíždět na tréninky z Prostějova do Přerova, jak to zvládáš?

Dojíždět až do Přerova se dá, jezdím vlakem, ale nesnáším, když má vlak zpoždění. Mám jen pak pár minut na přestup. Naštěstí nebudu dojíždět sám, z Olomouce se mnou pojede Ondra Šmotek.

Hraješ s hokejkou značky Fatpipe, neplánuješ někdy zkusit něco nového?

Se značkou Fatpipe hraji už od první sezony, a to je už 7 let. Jsem s ní hodně spokojen a jinou značku zkoušet ani nechci.

V Bisons sis vybral číslo 95, které máš i v Prostějově, má nějaký skrytý význam?

Ano, číslo 95 mám i v Prostějově, přináší mi štěstí. Číslo 95 značí, že bydlím na adrese s číslem 9 a můj nejlepší kámoš a spoluhráč z Prostějova má číslo 5, a tak jsem ty čísla spojil dohromady.

Děkuji ti za rozhovor a mohu ti jen popřát hodně štěstí v nadcházející sezóně.

Taky děkuji, ahoj.

Kategorie: florbal

Návštěv: 38854
Dnes: 0
Online: 5

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery