Úvod » Články

Vstup do nové sezóny vítězný

publikováno 28.09.2015 (aktualizováno 18.10.2015)

Prodloužený víkend byl v neděli nejen ve znamení odpočinku, ale i startu další kapitoly týmu Bisons. Nově se Bisons představili v Olomouckém přeboru mužů, do kterého postoupili po minulé sezóně. Nejprve se Bisons utkali hned v 8 ráno s týmem Orel Jednota Troubelice, který sestoupil z vyšší soutěže. Po jedno-zápasové pauze byla na pořadí bitva s FBC Olomouc, tým co společně s Bisons postupoval.

vs Orel Jednota Troubelice  6:4 (2:3, 3:0, 1:1)

První zápas byl proti soupeři, který ještě loni hrál vyšší ligu, tudíž nebylo radno nic podceňovat. Do branky nastoupil Martin Levinský. Hned od začátku však moc nefungovala chemie hry Bisons, byla cítit možná i trochu nervozita, a tak se soupeř dostal do vedení. Po minutě sice bylo vyrovnáno, následně však díky své jednoduché a agresivní hře vedl soupeř o dvě branky. Obrat se sice povedl ve druhé třetině, když soupeř obdržel tři dárky do branky, nicméně hra i kvůli zbytečným vyloučením nebyla ideální. Z přesilovek se nedařilo prosadit, nicméně slabou náplastí bylo, že se povedlo dát góla v oslabení. Soupeř měl daleko více střel na bránu, ale buď nebyly tak přesné nebo Levinský tyto pokusy lapil. Poslední třetina drama nepřinesla a skončila smírně po jedné brance. Bisons si mohli připsat první tři body do tabulky, ale výkon byl trestuhodný. Nezbylo nic jiného, než se ponaučit z chyb.

 

vs FBC Olomouc  4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Druhý zápas nás čekal zcela jiný soupeř. FBC přijelo ve slušné sestavě a bylo jasné, že bude třeba předvést daleko jiný výkon než v prvním zápase. Brankář Levinský kvůli zdravotním problémům nemohl do zápasu zasáhnout, a tak se na rychlo do výstroje převlékl brankář Křístek, kterému přenechal místo Pečinka. Zápas začal ve vysokém tempu, hrálo se na obě strany, ale chybu v obraně ve třetí minutě trestal soupeř z Olomouce, čímž se dostal do vedení. Průběh hry však nebyl špatný, Bisons si dokázali vytvořit pár šancí, nicméně skvěle chytající brankář Olomouce nedovolil vyrovnání. Možná zde chyběl i větší tlak do brány a dorážky ze strany Bisons. Po první třetině se sice prohrávalo, nicméně průběh zápasu nadále nevypadal špatně a trpělivě se čekalo, zda se povede srovnat. Druhá třetina začla dobře. Víťa Petřík jakoby vyslyšel co chybělo v první třetině a dorážel střelu za záda olomouckého brankáře - bylo vyrovnáno. Následně přišla přihrávka vzduchem, kterou v běhu strefil Tomáš Papežík a dostal tak Bisons do vedení. Soupeř se pak nechal zbytečně vyloučit a obdržel trest 2 + 10 minut. Přesilovka však byla nevyužita a hubené vedení vydrželo do konce třetiny. Vstup do poslední třetiny začala lépe pro soupeře, když se mu povedlo vyrovnat. Šance přicházeli i na straně Bisons, ale až po spolupráci z deváté minuty dua Schön - Cagášek se posledně jmenovaný prosadil a misku vah převážil na stranu Bisons. Konec zápasu se blížil a schylovalo se k velkému boji. Obrana Bisons držela, a tak se povedlo prosadit z protiútoku opět posledně zmiňované dvojici, kdy se tentokrát role vyměnily a Adam Schön tak přidal velmi důležitý gól. Následně se povedlo ještě vybojovat míček Papežíkovi, který utíkal sám na bránu, avšak olomoucký brankář jeho pokus chytil. Zápas skončil a po výborném výkonu v tomto těžkém utkání se mohly připsat další 3 body do tabulky.

 

Sestava: Levinský (G), Pečinka (G), Vojáček, Šmotek, Střelec, Fojtů, Petřík, Kubík, Schön, Cagášek, Netočný, Šimanský, Jochec, Papežík, Adamík, Hradilík, Štěpánek

Kategorie: florbal

Návštěv: 38862
Dnes: 1
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery