Úvod » Články

Rozhovor: Tomáš Papežík

publikováno 02.12.2015

Dnes přinášíme rozhovor s levým křídlem první formace a i překvapením letošní sezóny v kádru Bisons - Tomášem Papežíkem. Co vše nám prozradí? Rozhovor připravil Matyáš Vojáček.

Ahoj Papi, tvůj start v nové sezóně je na výbornou, zatím máš 6 gólů a 2 asistence, co je hlavní změnou oproti minulé sezóně?

Ahoj, hlavní změnou bude asi přesun ze 3. lajny do 1., kde hraji s Víťou a Milanem (Vítězslav Petřík a Milan Hnízdil). Jsou to zkušení hráči, od kterých se učím a víc si věřím. Tím samozřejmě nechci říct,  že se mi s Jirkou a Danym (Jiří Netočný a Daniel Šimanský) hrálo špatně. Mimo to jsem si taky srovnal priority a šel jsem do sebe.

Spolupráce ve formaci s Víťou Petříkem a Milanem Hnízdilem ti tedy zřejmě opravdu vyhovuje? Čeho si ve spolupráci s nimi nejvíce ceníš?

Oba dva jsou kvalitní hráči a můžu se na ně spolehnout, když třeba zachybuji. Jako méně zkušený hráč se jim snažím vyrovnat a být co nejlepším spoluhráčem, a tím mě motivují se sebou něco dělat a zlepšovat se.

Vzhledem i k dobrému bodovému úvodu, jaké jsou tvoje cíle na tuto sezónu?

Tak hlavní cíl je samozřejmě první místo na konci sezóny. Další takový osobní cíl je nepolevit a udržet se alespoň v první polovině kanadského bodování a prostě si to užít.

Jak hodnotíš poslední vystoupení Bisons, kdy si tým odnesl prohru s Kojetínem?

Myslím si, že jsme si to zasloužili. Kojetín je zkušený tým, který ví co hraje a tentokrát při nás štěstí nestálo. Je to dobrá zkušenost, která nám snad otevřela oči a doufám, že se poučíme a na příští zápas se lépe připravíme a dáme do toho ještě víc a odvezeme si 3 body.

Jak vypadá tvůj den před turnajem? Prožíváš to nějak více?

Neprožívám nijak zásadně. Takový ten předzápasový "stres" na mě přijde až ráno při cestě na turnaj a předchozí den si akorát hlavně 3x překontroluji všechny věci, co potřebuji, abych si náhodou nezapomněl třeba sálovky, jak se už jednou stalo. 

Máš nějaký florbalový vzor?

Nemám žádný vzor.

Jak ses vůbec k florbalu dostal? A jak konkrétně do týmu Bisons?

Úplně první zkušenost s florbalem byla v jednom zájmovém kroužku u nás na vesnici kdysi hodně dávno. Chytlo mě to a od té doby jsem vystřídal pár týmů, kde jsem zažil dobré ale i ty neúspěšné chvíle. Do Bisons mě na začátku vzniku týmu pozval můj bývalý spoluhráč a spolužák. Posléze jsem zjistil, že spousta kluků v nově začínajícím týmu jsou bývalí spoluhráči nebo dokonce trenéři, tak jsme se po dlouhé době hezky sešli, zkusil jsem zůstat a musím říct, že nelituji.

Děláš přes týden i jiné sporty, než páteční florbalové tréninky?

Jelikož se ještě snažím studovat, tak mi moc volného času nezbývá. Ale když už se nějaký ten čas najde, tak rekreačně sportuji velice rád. Ať už to je třeba běhání v rámci zlepšení fyzičky nebo jízda na kole, bruslích, občas chodím plavat, rád si zahraji i fotbal, volejbal a našla by se určitě i spousta dalších činností.

Kromě sportu, tedy studuješ, co přesně a stíháš u toho i pracovat?

Studuji Aplikovanou informatiku na Univerzitě Palackého v Olomouci a v rámci školy jsem i zaměstnancem - animátorem v Pevnosti poznání, což je interaktivní muzeum vědy, konkrétně v expozici Rozum v hrsti.

Před sezónou sis vychvaloval nákup nové hokejky, může to být i jeden z důvodů střelecké formy?

Je to možné. Po několika letech a experimentech s jinými značkami jsem se vrátil znovu ke značce Fatpipe s čepelí WIZ a jsem s ní opět velice spokojený. Je to asi nejlepší hokejka, co jsem zatím vyzkoušel a nemám v plánu ji měnit.

Sleduješ florbalovou extraligu? Kterému týmu fandíš?

Nesleduji pravidelně, ale když mi to vyjde, tak se rád podívám. Snažím se inspirovat a odkoukat, jak by se mělo hrát, a jak by to mělo vypadat, ale že bych měl vyloženě jednoho favorita, kterému fandím, to říct nemůžu.

Děkuji ti za rozhovor a přeji ti hodně štěstí do dalších zápasů.

Také děkuji. Bisons!

Kategorie: florbal

Návštěv: 38863
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz