Úvod » Články

Letošní Valentýn oslavili Bisons výhrami

publikováno 15.02.2016

Na tento svátek všech zamilovaných stejně jako minulý rok bylo na programu ligové kolo florbalu. Hrála se totiž dohrávka 7. kola Olomouckého přeboru mužů ve Velké Bystřici. Hned z úvodu Bisons nastoupili proti domácímu Droždínu a po jedno-zápasové pauze proti týmu FBS TEMPISH Olomouc C.

vs FBC Droždín  3:2 (2:1, 1:0, 0:0)

Na úvod čekal Bisons pořádající tým z Droždína, proti kterému se doposud střelecky dařilo. Na tento zápas dostal z dvojice golmanů důvěru David Pečinka. Úvod vyšel výborně, protože se hned po třiceti vteřinách hry trefil nezastavitelný Adam Schön. A netrvalo to dlouho, když druhou branku zápasu a svoji premiérovou v týmu přidal po nahrávce Šmotka Jirka Štěpánek. Vše bylo rozehráto na výbornou, ovšem přišlo usnutí na vavřínech. V 5. minutě Droždín získal výhodu přesilové hry, když šel na trestnou lavici Jan Střelec. I když přesilovku Droždín nevyužil, dá se říci, že ho to nastartovalo. Droždín se tak nevzdal, využil naivity Přerova a ke konci třetiny se mu povedlo snížit. Druhá třetina nezačala dobře, v úvodu se totiž povedlo Droždínu vyrovnat a následně získal opět výhodu přesilové hry, po protestech Cagáška směrem k rozhodčímu. Naštěstí oslabení bylo dobře sehráno a ani podruhé  jej nedokázal soupeř využít. Přestože průběh pro Bisons nevypadal dobře, konec třetiny přinesl pasáž, kdy byl Droždín zcela pod tlakem, a toho v konečné fázi využil Jiří Netočný. Poslední třetina byla menším dramatem a nakonec se štěstím nepodařilo soupeři vyrovnat. Do tabulky přibyly 3 body, přestože výkon byl velmi špatný. Na další zápas nezbylo nic jiného, než se vzpamatovat a vzít si ponaučení.

 

vs FBS TEMPISH Olomouc C  4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Na druhý zápas přijel tým TEMPISH Olomouc, který to měl nedaleko. Početná a silná sestava soupeře jasně říkala, že podaný výkon Bisons bude muset v tomto zápase vypadat zcela jinak než v tom prvním. S připraveným Martinem Levinským v bráně utkání začalo. Olomoučtí vyvinuli obrovský pressing, přesto se dařilo značnou část střel blokovat, nebo chyběla větší přesnost soupeře. Bohužel se  v 5. minutě podařilo útočníkům soupeře zachytit výhoz Vojáčka zpoza brány a odražený míček už nebyl problém uklidit do branky. V průběhu utkání si Bisons vytvořili pár šancí, ale bez úspěšného zakončení. Důležité však bylo, že obrana stále držela. Díky tomu ke konci třetiny zahrozil velmi nebezpečně Štěpánek, ovšem neúspěšně, ale zato dorážka Honzy Hradilíka již úspěšná byla - srovnáno. Druhá třetina probíhala velmi podobně, když se dařilo bránit se atakům soupeře, ale hlavně byla plodnější pro Bisons střelecky. Nejprve se svoji typickou akcí trefil Tomáš Papežík a následně se po zkušeném pokrytí míčku před bránou z otočky prosadil Jirka Netočný. Slibný náskok se přenesl do poslední třetiny, kde se mohl vývoj zápasu ještě stále změnit. Soupeř zabral, ovšem nasazení v obraně a blokování míčků Bisons jelo také na plné obrátky. Okamžitý výhoz do úniku od brankáře Levinského našel Papežíka, který přenesl hru na Milana Hnízdila, ten zasekl míček a pak přesně zakončil. Průběh zápasu byl zase totožný a až v běžící 9. minutě jej zdramatizovalo zbytečné vyloučení, když si šel odsedět trest Martin Jochec. Soupeř hrál přesilovku dobře, ovšem chybělo více střelby a čas neúprosně plynul. Žádné drama už konec zápasu nepřinesl a bojovný výkon vytěžil cenné 3 bodíky do tabulky. Florbalové víkendy ovšem nekončí, protože za necelý týden v sobotu na stejném místě bude další turnaj.

 

Sestava: Pečinka (G), Levinský (G), Vojáček, Šmotek, Střelec, Hradilík, Hnízdil, Schön, Cagášek, Jochec, Kubík, Papežík, Štěpánek, Netočný

Kategorie: florbal

Návštěv: 38840
Dnes: 0
Online: 6

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
     123
4567 8910
11121314 151617
18192021 222324
25262728 293031
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery