Úvod » Články

Sezóna startuje v neděli!

publikováno 14.09.2016 (aktualizováno 17.09.2016)

Bisons během své existence čeká letos již třetí florbalová sezóna. Díky vítězství v minulém ročníku Olomouckého přeboru mužů byl vybojován postup do vyšší soutěže - Olomoucká liga mužů. Co vše se událo během prázdnin? Kdo do týmu přišel a kdo odešel? To vše se dočtete v následujícím článku.

Složení kádru se v nadchájící sezóně téměř nezměnilo. Dobrou zprávou byl návrat Víti Adamíka, který minulou sezónu kvůli časovému vytížení chyběl. Dále se podařilo dotáhnout přestup Milana Hnízdila z klubu FbC Playmakers Prostějov a sním ze stejného klubu přichází i nová akvizice týmu - Lukáš Brumlík (hostování). Jedinou špatnou zprávou je zranění brankáře Davida Pečinky těsně před začátkem ligy, kdy bude chybět pravděpodobně celou sezónu. 

Co se týče přípravy na novou sezónu, tak se začalo na konci července (30. 7.), a to hned pikantě, když se díky klubu FbC Playmakers povedlo domluvit přátelské utkání s německým týmem USV Floorball Jena. Toto mezinárodní florbalové zpestření vyhráli Bisons 7:1. Přes srpen až doposud se chodívalo kondičně připravovat pod taktovkou Ondřeje Fojtů, který tomu přidal zase něco ze svých atletických tréninkových zkušeností. Generálka před ligou zase přišla v úterý 13. 9., a to v přátelském utkání s týmem FBC Droždín, které Bisons také zvládli vyhrát v poměru 3:0. Soupeřům patří dík za tato utkání, kde si obě strany mohly vyzkoušet spoustu herních činností.

Začátek  sezóny, jak již bylo zmíněno, je za dveřmi a startuje v neděli 18. 9. v Kostelci na Hané, kde se Bisons utkají v 9:45 s rezervním týmem FBC Hranice B a ve druhém zápase s dalším rezervním týmem SK K2 Sportcentrum Prostějov B, a to v 13:30. Doufejme, že se podaří získat nějaké ty body do tabulky v nové a náročnější sezóně.

A aby to nebylo vše, přinášíme kratičký rozhovor s novým hráčem v týmu - Lukášem Brumlíkem. Lukáše vyzpovídal náš brankář Martin Levinský.

Ahoj Lukáši, prozradíš nám něco málo o sobě ?

Ahoj jmenuji se Lukáš Brumlík, je mi 23 let a pocházím z Prostějova. Florbalu se věnuji již 9 let.

Řekneš, co bylo impulzem k tvému přesunu k Bisons?

Impulzů bylo víc, jedním z nich byl Milan Hnízdil. S ním se zase po roce potkám v jednom týmu a zeptal se mě, jestli nechci zkusit jít hrát do Bisons. Druhým impulzem bylo zkusit něco nového a zahrát si jinou ligu v jiném týmu než v Prostějově. 

V týmu jsi se tedy sešel s Milanem. Hrál nějakou roli při tvém rozhodování? Určitě je to pro vás oba výhoda že?

Jak jsem již říkal, měl velký podíl na mém rozhodnutí jít hrát za Bisons. Bylo to pro mě trochu snazší než pro něj. Když minuly rok přicházel k vám, neznal skoro nikoho, já tam znal aspoň jeho. Pomohl mi seznámit se s kluky a začlenit mě do kolektivu.

S Bisons trénuješ od konce minulé sezóny, je něco co tě zaujalo a na co se těšíš?

Těším se na fajn kolektiv a dobrou náladu, která tady vždy panuje. Líbí se mi systém trénování, který je zde zaveden. Na tréninku jedou všichni naplno a snaží se, proto se už moc těším na sezónu v Bisons.

Máš za sebou už i přátelské klání, které si odehrál v obranné dvojici s kapitánem Matym (Matyáš Vojáček-pozn.red.), jak se ti spolupráce zamlouvala a vůbec celá hra týmu?

Hrálo se mi dobře. Hrát s Matym není žádný problém, dobře spolu komunikujeme a vždy se mi snaží pomoci. Když se mi něco nepovede, v klidu mi vysvětlí, co dělám špatně a dokáže mi poradit stejně jako zbytek týmu. Hra týmu je dobrá a všichni se snaží dodržovat taktické pokyny, které se určí. 

Co od sebe očekáváš v následující sezóně, máš nějaké cíle ? At už góly, asistence nebo i počet trestných minut?

Jsem zatím na pozici obránce, vzhledem k tomu, že je to pro mě premiéra, mám trošku strach. Budu se snažit vydávat ze sebe maximum a být pro tým přínosem. Samozřejmě bych se chtěl umístit s týmem co nejlépe v tabulce, a tomu napomoci i několika góly a gólovými přihrávkami. Trestné lavici se budu snažit vyhýbat (smích). Mým přáním je zvednout pohár pro vítěze nad hlavu. 

Na závěr ti popřeji za celý tým hodně štěstí do sezóny a děkuji ti za rozhovor.

Taky děkuji a já přeju celému týmu co nejvíc vítězství a co nejlepší umístění v tabulce.

Kategorie: florbal

Návštěv: 38863
Dnes: 0
Online: 4

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz