Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Články

Po úvodním turnaji bez bodů, ale se vztyčenou hlavou

publikováno 18.09.2016 (aktualizováno 20.09.2016)

Nová sezóna, vyšší soutěž a úvodní turnaj. Jaký to je rozdíl se ukázalo dne 18. 9. v Kostelci na Hané. První zápas nás čekala rezerva FBC Hranice od 8:30. Druhý zápas byl soupeřem také rezervní tým SK K2 Sportcentrum Prostějov B.

vs FBC Hranice B  2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Do branky se postavil na první zápas Martin Levinský. Hrálo se ve vysokém tempu a Hranice měly daleko více ze hry. Přesto se jako první prosadili Bisons, když se na podruhé prosadil Daniel Cagášek. Ten samý hráč mohl navýšit skóre i po chvílí, ale v nabídnuté šanci bránu netrefil. Hranice tak srovnaly v 9. minutě. Příliš prostoru pak měli hraničtí, když ovládli hru a do konce první třetiny stihli násázet do sítě Bisons ještě dva góly. Druhá třetina byla bezgólová, hrozil ale hlavně soupeř. Pokud se chtělo s výsledkem něco udělat a dostat se na dostřel soupeři, muselo se tak stát ve třetí třetině. A přestože byl soupeř stále dosti nebezpečý, dokázali Bisons potrestat jeho ztrátu míčku a v přečíslení se strefil novic v týmu Lukáš Brumlík. V 9. minutě přišlo přísné vyloučení Daniela Cagáška za hru rukou, naštěstí přesilová hra soupeře netrvala dlouho, když za vrážení u mantinelu si šel odsedět trest i hráč Hranic. Sice se pak po hře 4 na 4 naskytla i krátká přesilová hra pro Bisons, ta byla ovšem nevyužita. Ke konci se zkusilo hrát v 6-ti, ale nakonec i tato výhoda zůstala nevyužita. Soupeř vyhrál zaslouženě, nicméně bojovnost na straně Bisons upřít nešla. 

 

vs SK K2 Sportcentrum Prostějov B  4:5 (1:1, 2:2, 1:2)

V brance Martina Levinského vystřídal Martin Křístek a čekalo ho také těžké utkání. Z úvodu byl Bisons lepším týmem, ale branka nechtěla padnout po pár slibných střeleckých pokusech, které kryl brankář nebo letěly mimo bránu. Přesto se radoval první soupeř, když tečovanou střelu dostal Křístkovi za záda. Bisons získali po faulu na Petříka výhodu přesilové hry, kdy až po chvíli Daniel Cagášek vybojoval zpátky míček z hokejek soupeře a prostřelil brankáře. Začátek druhé třetiny vyšel skvěle, když hned po úvodním hvizdu rozhodčího, který jako by paralyzoval všechny hráče v poli, se první vzpamatoval Adam Schön a prostřelil z dálky brankáře Protějova. Pak bohužel přišla pasáž, kdy se Přerov dostal pod tlak, a i když z úvodu ještě odolal, následně bohužel inkasoval 2 góly. Vyrovnat se povedlo až ke konci Ondrovi Šmotkovi, který se z dálky nemýlil. Ve třetí třetině soupeř trestal z individuálních chyb a odskočil na dvou brankový náskok. Konec se blížil, Bisons se zase dostávali více do šancí, ale skvělým zákrokem vychytal brankář Prostějova Brumlíka, a pak i v dobré šanci těsně minul Netočný. Bohužel přehnáná snaha získat míček se nevyplatila Schönovi, který byl vyloučen na 2 minuty. V oslabení ovšem neúnavně běhající Netočný vybojoval míček a prostějovský obránce musel hasit za cenu faulu. Na trestné střílení se postavil Milan Hnízdil, který si s brankářem pohrál a snížil na rozdíl jediné branky. Blížící se konec utkání zkusili Bisons power-play, ale bohužel tyčka byla proti tomu, aby se body dělily. Bisons sahali po prvním bodovém zisku, bohužel i přes bojovnost, znamenaly chyby ve hře, že do tabulky žádný bod připočten nebude. 

 

První turnaj ukázal, že Olomoucká liga je o něco jinde, než loňský přebor. S každým zápasem při poctivé práci by však mělo přijít zlepšení, a třeba se první body povede urvat na dalším turnaji 15 . října v Šumperku. Tak uvidíme.

 

Sestava: Levinský (G), Křístek (G), Vojáček, Šmotek (C), Fojtů, Kubík, Hradilík, Hnízdil, Schön, Cagášek, Jochec, Šimanský, Petřík, Netočný, Brumlík, Adamík

Kategorie: florbal

Návštěv: 38858
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery