Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Články

Úvod sezóny z říše snů

publikováno 18.09.2017

V neděli 17.9. odstartovala prvním turnajem sezóny v přerovské hale Olomoucká liga mužů. Bisoni tak vstoupili do turnaje na domácí palubovce a představili se proti celkům z FBC TATRAN LITOVEL a TJ Sokol Kostelec na Hané HK B. Kádr bisonů dostál přes léto jistých změn v podobě odchodů hráčů, ať už šlo o rodinné povinnosti či ty pracovní, a tak před začátkem soutěže panovala značně rozpačitá atmosféra.

 

vs FBC TJ TATRAN LITOVEL  5:4 (2:0, 0:2, 3:2)

Prvním soupeřem byl tým z Litovle, kterému v bráně čelil, vzhledem k marodce brankářů (Štursa - zraněn, Levinský - nemoc), David Pečinka. Úvodní zápas měl ukázat jak na tom vlastně manšaft je - a začátek nebyl vůbec špatný. To když se v 6.minutě po cloně před bránou soupeře prosadil Ondřej Fojtů střelou z dálky. Běžela 11.minuta utkání a po výborném forčekingu a přihrávce Jiřího Netočného se před bránou objevil osamocený Dan Šimanský a zvýšil na 2:0. Druhá třetina, i přes vyrovnanou hru, ovšem patřila hostujícímu celku. Když na začátku a konci třetiny skórovali a na ukazateli skóre svítil stav 2:2. Poslední třetina začala dokonáním obratu Litovle, kdy se po nepřesné rozehrávce trefil hostující kanonýr - 2:3. Bisoni ovšem o minutu později reagovali nejlépe jak mohli a to gólem na 3:3, když se k odraženému míčku dostal Dan Šimanský a procedil míček pod padajícím brankářem hostí. V posledních dvou minutách zápasu se ovšem začali dít věci. Nejprve se k vyražené střele, kterou vyslal Martin Jochec, dostal Adam Schön, který neměl problém uklidit míček do soupeřovy svatyně - 4:3. Neuběhla však ani minuta a Litovel vyrovnala z brejku, když bisoni ztratili důslednost po kontroverzním rozhodnutím rozhodčích - 4:4. Už to vypadalo, že zápas skončí remízou, avšak opak byl pravdou, když necelou minutu před koncem opět zafungovala spolupráce po ose Jochec - Schön a vítězství bylo na světě. Konečný stav 5:4 znamenal pro bisony samozřejmě první body v sezóně, ale hlavně si sami sobě dokazáli, že když budou bojovat, dodržovat taktické pokyny a domluvenou strategii můžou i vyhrát.     

 

vs TJ Sokol Kostelec na Hané HK B  5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Do druhého zápasu s rezervou Kostelce na Hané tak šli Bisoni s větší kuráží a optimističtějším přístupem. Jako první se však prosadil soupeř a to po pěkné kombinaci, kterou neomylně z mezikruží zavěsil do šibenice Krychtálek. Následovala pasáž plná bojů u mantinelů, nepřesných střel a skvělých zákroků brankářů na obou stranách. Stavem 0:1 skončila první třetina. Skóre nezměnila ani početní výhoda Bisonů na začátku druhé třetiny a tak domací zaslouženě vyrovnali až v 9.minutě druhé třetiny, kdy střelu z půlky od Ondřeje Šmotka si za rámeček brankář hostí určitě nedá - 1:1. Uběhlo 137 vteřin a Bisons šli do vedení po skvělé přihrávce od Dana Šimanského do předbrankového prostoru, kde se prosadil Jiří Netočný - 2:1. Hráči Kostelce ovšem rychle odpověděli a stav byl opět srovnán na 2:2 a tím skončilo druhé dějství. Začátek poslední třetiny vyšel Bisons náramně, a to když výborně hrající Šmotek oslovil střelou na zadní tyč Šimanského a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 3:2. O čtyři minuty později navýšil vedení domacích Ondřej Fojtů na 4:2, po neomylném zakončení v samostatném úniku na golmana hostí. Bisoni hru kontrolovali a vytvářeli si další střelecké příležitosti. Z jedné z nich se podařilo vsítit pátou branku a to když zafungovala spolupráce Jochec - Hradilík, kdy druhý jmenovaný doklepl míček do prázdné branky. Kostelci se podařilo už jen zkorygovat stav utkání na 5:3 brankou ze střední vzdálenosti, na kterou, jinak spolehlivě chytající Pečinka, nedosáhl. Zbytek utkání už víc nepřinesl a tak si domácí připsali další 3 body do tabulky.

 

Tolik očekávaný turnaj tak přinesl plný počet bodů, což abychom byli upřímní, nikdo nečekal. Jak předvedená hra, tak i domácí kulisa hlavně proti Kostelci byla fantastická a Bisons se tak těší po prvním turnaji dělenému prvnímu místu v tabulce se Šumperkem, který taktéž bodoval naplno. Nezbývá než tvrdě makat, neusnout na vavřínech a vyhlížet další dvojzápas, který nás čeká za měsíc 15.10. s týmy Šternberka a Mohelnice B. HAU HAU !!!

 

Sestava: Pečinka (G), Šmotek, Havliček, Vojáček (c), Střelec, Hradilík, Schön, Šimanský, Netočný, Fojtů, Jochec, Kořínek

Kategorie: florbal

Návštěv: 38858
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz