Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Články

Vstup do sezóny na výbornou!

publikováno 23.09.2018 (aktualizováno 29.09.2018)

V sobotu 22. 9. 2018 čekal Bizony již pátý vstup do ligové sezony a celkově třetí vstup do Olomoucké ligy mužů, kde se jim v posledních dvou sezonách vůbec nedařilo. První turnaj sezóny se odehráli v Prostějově, kde soupeřem byly tradiční týmy Kojetína a Droždína. Ze současného kádru odcestovalo na turnaj celkem 11 hráčů. Zdravotní potíže nepustili Martina Jochce a naopak pracovní povinnosti Marka Havlička. Na střídačce také stanul nový trenér Bizonů - Petr Dadej.

 

vs JAMAJKA KOJETÍN  4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Hned na úvod sezóny Bisons nastoupili proti stříbrnému týmu z minulého ligového ročníku, takže ostrý start měl ukázat, zda přípravy na sezonu přinesou nějaké to ovoce. Důvěru trenéra na první zápas dostal v bráně Kuba Štursa a v poli se točili tři obránci a dvě útočné lajny. Úvod utkání vycházel lépe pro Bizony, dařilo se v rozehrávce, ale i v obrané činnosti. První branku tak vstřelil Přerov po zásluze, kdy se pěkně trefil Daniel Cagášek po nahrávce Jirky Netočného. Netočný pak v sedmé minutě napadal rozehrávku soupeře za bránou, kdy se mu podařilo ztečovat míček před branku soupeře, kde čekal osamocený Tomáš Jančařík, který z blízka zavěsil míček pod horní tyčku a dočkal se tak ve svém prvním startu i premiérové branky. S blížícím se koncem třetiny začínal být soupeř nebezpečnější a odměnou mu bylo snížení střelou z dálky, na kterou Štursa neviděl. Druhá třetina ve své třetí minutě bohužel přinesla vyrovnání na 2:2, když Kojetín zužitkoval nahrávku před brankoviště. Během třetiny se hra zcela vyrovnala, ale kvůli vyloučení se Kojetín nemohl plně dostat do tlaku. Vedení opět na stranu Bizonů vrátil střelou z půlky k tyčce Ondra Šmotek. Ve třetí třetině již plně hrozil soupeř, který se nechtěl smířit se stavem utkání, ale naštěstí se dařilo neinkasovat, a to i díky skvěle chytajícímu Štursovi. Odměnou tak byl čtvrtý gól Bisons, když z Netočný našel Dana Cagáška a ten se neuvěřiteně prokličkoval až před brankáře soupeře, kde si mazácky poradil. Ke konci utkání dostal ještě Kojetín výhodu přesilové hry, ale i tak se podařilo již žádný gól neobdržet a vyhrát úvodní utkání soutěže nad zkušeným a silným soupeřem.     

 

vs FBC Droždín  4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Druhý zápas čekal Bisons tým z Droždína, který své úvodní utkání také vyhrál. Na druhý zápas nastoupil do brány brankář David Pečinka, jinak sestava nezaznamenala žádných změn. Na střídačku navíc jako asistent trenéra dorazil zraněný Martin Jochec. Již od úvodu bylo vidět, že Droždín hraje jiný styl hry než Kojetín. Zejména se hráči Droždína snažili co nejvíce napadat naši rozehrávku a i díky tomu měli více ze hry. Jelikož se neujala z žádných střel Bizonů, skóre otevřel soupeř, když před bránou střílel neobsazený hráč. Bohužel byl soupeř nadále efektivnější a přidal druhou branku. Ve druhé třetině panoval dlouho stav bez dalších branek. Bohužel byl zraněn brankář Pečinka, který musel střídat a do branky nastoupil Štursa. Soupeř dále v průběhu třetiny dostal výhodu přesilové hry, když Bisons špatně střídali, ale během výkonu trestu byl faulován v úniku na bránu Netočný, a tak se počty na hřišti vyrovnaly. Nicméně ani následná krátká přesilová hra nebyla využita. Pomalu se blížil konec druhé třetiny, když Netočný posunul míč Vojáčkovi, který stihl odpálit míček na bránu soupeře, a tím že brankář míček neviděl, padl gól naděje. Nedlouho na to při rozehrávce z rohu soupeře Netočný okamžitě vyslal míček na nabíhajícího Cagáška a ten vyrovnal na 2:2! Třetí třetina začala výborně, když hned v první minutě v přečíslení utíkal na bránu soupeře Adam Schön s Jakubem Grigárkem. Prvně jměnovaný chtěl nejprve posunout míček na spoluhráče, nicméně ten se mu odrazil od obránce zpět na hokejku tak vystřelil a střela se štěstím propadla brankáři za brankovou čáru. Následně soupeř dostal výhodu přesilové hry, ale tu se podařilo ubránit i za podpory dobrých zákroků brankáře. Uklidňující branku vstřelil v desáté minutě utkání Víťa Petřík, když odpálil pohotově míček golfovým úderem přímo do horního růžku branky. S blížícím se koncem utkání soupeř stupňoval tlak, ale obrana zatím odolávala. Následně ovšem Droždín dostal výhodu přesilové hry, kterou se mu po krásné akci povedlo zužitkovat. Ve hře v šesti a dramatickém finále třetiny se snažil Droždín ještě vyrovnat, ale Bisons to zvládli udržet do konce a mohli se tak radovat ze skvělého šestibodového vstupu do sezóny.

 

Komentář k turnaji od trenéra týmu Petra Dadeje: "Splnili jsme dílčí cíl, z úvodního turnaje máme šest bodů. Navázali jsme, jak před zápasem padlo, na bizonskou jednoletou tradici stoprocentních vstupů do sezony a z tohoto hlediska panuje spokojenost. Důležitými aspekty obou zápasů byla disciplína, důslednost v plnění daných pokynů podpořena velmi kvalitním výkonem brankáře a produktivita. Pozitivní je, že na osmi brankách se podílelo hned sedm střelců. Tím nejdůležitějším parametrem, na kterém můžeme a budeme stavět, je naše týmovost. Bizoni jsou tým, který táhne za jeden provaz a v sobotu se to potvrdilo. Máme však za sebou teprve dvě kola, která nám sice ukázala směr, nic dalšího ale neurčují. S šesti body se totiž rozhodně nezachráníme. Ta opravdu tvrdá práce nás tedy ještě čeká. Nicméně zůstávám pozitivní, jsem si totiž jistý, že po uplynulém víkendu se hoši na tréninky těší ještě víc než dosud."

 

Příští ligový turnaj se bdue hrát 7. 10. ve Velké Bystřici, kde se Bisons utkají s rezervou Hranic a s Tatranem Litovel.

 

Sestava: Štursa (G), Pečinka (G), Šmotek, Vojáček (c), Fojtů, Grigárek, Schön, Petřík, Netočný, Cagášek, Jančařík

Kategorie: florbal

Návštěv: 38865
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
37 (55,2%)

  příklep...
7 (10,4%)

  golfák!
11 (16,4%)

  bekhend, ako pán
12 (17,9%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery