Úvod » Články

Druhý turnaj bodově úspěšný!

publikováno 08.10.2018 (aktualizováno 13.10.2018)

Po dvou týdnech čekal Bizony druhý turnaj Olomoucké ligy mužů, který se hrál ve Velké Bystřici v neděli 7. 10. První zápas čekal Bizony tým FBC Hranice B, který také vytěžil z úvodního turnaje plný počet bodů a následně byl soupeřem tým FBC Tatran Litovel, který vstupoval do sezóny tímto turnajem. Oproti minule byly k dispozici kompletní dvě pětky. Týmu chyběl stále zraněný Martin Jochec a rodinné povinnosti nepustily do zápasu Víťu Petříka. Naopak k dispozici byl již Marek Havliček a Standa Škorík.

 

vs FBC Hranice B  4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Na úvod čekal Bizony velmi kvalitní soupeř, který také zažil bodově úspěšný vstup do sezóny. Pozici v bráně hájil Jakub Štursa a do ligové sezóny naskočil i Marek Havliček v obraně a v útoku Stanislav Škorík. Již od úvodu ukázal soupeř svoji kvalitu na míčku a Bisons museli obezřetně držet stanovenou taktiku. Občas se i podařilo zahrozit po chybě soupeře na bránu, ale nepovedlo se překonat brankáře Hranic. Do vedení se dostaly Hranice z volného úderu, který soupeř nekompromisně napálil nápřahem přímo do branky. Škorík pak ještě stihl orazítkovat horní tyčku, ale vyrovnat do konce první třetiny se již nezadařilo. Úvod druhé části již byl ale plodnější, když skvělou střelou vyrovnal Stanislav Škorík. Chvíli poté neproměnil soupeř velkou šanci, a jak se říká: "nedáš - dostaneš", našel Cagášek Jirku Netočného, který se nemýlil - Bisons vedou 2:1. Bohužel soupeř získal výhodu přesilové hry po vyloučení Škoríka za sekání. Přesilovku soupeř zvládnul a vyrovnal na 2:2. Druhá třetina již branky nepřinesla, a tak oba týmy vzhlížely k rozhodující třetí třetině. V 5. minutě se prosazuje Jakub Grigárek, který doklepává míček do branky soupeře a  Bisons jsou opět ve vedení. Dlouho se hraje bez branek, v bráně Bizonů se hlavně předvádí skvěle chytající Štursa, na druhé straně brankář může být klidnější, jelikož střelba postrádá více přesnosti. Ke konci jedenácté minuty bohužel soupeř nachází před bránou svého střelce, který měl více prostoru a vyrovnává na 3.3. Bohužel v poslední minutě získává soupeř přesilovou hru, když je vyloučen Šmotek za nedovolené vrážení a situace nevypadá vůbec dobře. Pak se ovšem stalo něco neskutečného. Dvě vteřiny před koncem dokázal v oslabení Netočný vybojovat míček na Standu Škoríka, který prostřelil brankáře! Obrovský výbuch emocí ze zisku 3 bodů v těžkém zápase! 2 vteřiny pak již byla velmi krátká doba na vyrovnání zvláště poté, co se podařilo vyhrát Bizonům vhazování.    

 

vs FBC TJ TATRAN LITOVEL  4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Druhý zápas byl proti týmu z Litovle, který úvodní turnaj měl pauzu a do ligy naskočil až dnes. Navíc první zápas se jim vůbec nepovedl, když vysoko proháli s týmem z Libiny. V brance dostal na tento zápas důvěru David Pečinka, jinak byla sestava beze změn. Utkání začalo dobře a ve třetí minutě se prosadil Matyáš Vojáček střelou z dálky. Pak ovšem následovalo vyoučení na straně Bizonů, a přesto, že soupeř početní výhodu nevyužil, byl zpátky v tempu. I díky tomu následně vyrovnal v sedmé minutě. Ke konci třetiny byl vyloučen Netočný za sekání, a toto oslabení se přeneslo i do začátku druhé třetiny. Přesto se v druhé třetině prosazuje hrdina prvního zápasu Standa Škorík a následně po něm Daniel Cagášek. Bohužel i po těchto gólech přichází další vyloučení (a opět se přenáší do další třetiny), které zase zabrzdilo herní pohodu na našich hokejkách. I když toto vyloučení znovu skončilo bez obdržené branky, uplynuo pár vteřin a soupeř snižuje na rozdíl jediné branky. Naštěstí se po pár minutách prosazuje Tomáš Jančařík a Bizoni jsou opět ve vedení o dvě branky. Do konce třetiny další góly nepadly, jen znovu přišly dvě vyloučení na straně Bisons a zbytečně se tak zápas zkomplikoval. Nicméně i přes rozpačitý výkon Bizoni získavají tři body a i druhý ligový turnaj je bodově úspěšný na 100%.

 

Další turnaj Bizoni odehrají až 10. 11. v Litovli, kde se utkají s týmy Mohelnice B a Olomouce C. 

 

Sestava: Štursa (G), Pečinka (G), Šmotek (c), Vojáček, Fojtů, Havliček, Grigárek, Schön, Škorík, Netočný, Cagášek, Jančařík

Kategorie: florbal

Návštěv: 38840
Dnes: 0
Online: 6

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
     123
4567 8910
11121314 151617
18192021 222324
25262728 293031
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery