Úvod » Články

Přerovští Bizoni míří do Divize!

publikováno 01.04.2019

Letošní povedená sezona bude mít u Bizonů pravděpodobně velmi sladkou tečku. FBK Jeseník se totiž pro příští rok rozhodl přihlásit do polské nejvyšší soutěže, a tak se v Divizní skupině D uvolnilo jedno volné místo.

Jeseník v Ekstraklase

"Když jsme si rozebrali pro a proti, nebylo co řešit," vysvětluje rozhodnutí klubu z pohraničí tamní předseda Martin Trsťan. "Najezdíme prakticky stejné kilometry, zahrajeme si ale nejvyšší soutěž, a to se počítá. Ikdyž v Polsku," dodává.

Jak je ale možné, že nabídku zaplnění volného místa dostali Bizoni, kteří hrají Olomouckou ligu, což je soutěž o dvě úrovně níže? "Vypadá to absurdně, ale je to naprosto logické," odůvodňuje šéf soutěžního úseku Českého florbalu, Ing. et Ing. Zdeněk Mlčoušek. "Naším primárním zájmem je udržet vyrovnanost krajského zastoupení. A protože Jeseník spadá do Olomouckého kraje, logicky jsme hledali taktéž tam," pokračuje předseda. "A protože z Regionální ligy, tedy soutěže navazující na Divizi, byla ve hře jen Mohelnice, která ovšem postoupí sportovní cestou, museli jsme logicky sáhnout ještě o úroveň níž." V soutěži totiž z požadovaného kraje hraje mimo rezervní týmy, které postoupit nemohou, jen Šternberk, ten ale z posledního místa naopak pravděpodobně sestoupí. "Olomouckou ligu sice jasně vyhraje tým z Libiny, ale tamní florbalisté nabídku s díky odmítli, že loňská roční zkušenost ve vyšší soutěži jim naprosto stačila," dokončuje Ing. Mlčoušek svůj výklad. "Logicky tedy nabídka přechází na druhý tým tabulky, kterým je nyní sice Droždín, ale ten už svůj bodový zisk, narozdíl od přerovských Bizonů, rozšířit nemůže." Jistotu tedy IBK Bizons ještě nemají, musí z posledních dvou zápasů získat alespoň dva body.

Divizní přerovské derby?

"Je to šance, které se rozhodně chytneme!" s nadšením vítá nečekanou situaci šéf Bizonů, Ing. Matyáš Vojáček. Za svou krátkou historii tak Bizoni od svého počátku postoupí už celkem o 5 úrovní nahoru. "Za letošek si to zasloužíme. Bude to těžké, ale jsme dříči a vyšší soutěže se nezalekneme," hlásí kapitán a velmi brzy budoucí hrdý otec Ondřej Šmotek.

Na řadu tak přijde pikantní městské derby - v Divizi totiž už několik let působí přerovské FBC. "Ze Spartaku, nyní tedy už jen FBC, do Bizonů přešlo hned několik hráčů, a proto tento zápas bude mít skutečně pikantní náboj," říká Vojáček, který v FBC Spartak Přerov také hrával. "Tento zápas bude kořením celé sezony, hoši se mají na co těšit!" hecuje své bývalé spoluhráče jeden z lídrů IBK a další hrdý otec, Vítězslav Petřík. Ten zrušil svou registraci v konkurenčním oddíle už v roce 2012. Jakoby tušil, co čas přinese.

Dojde u Bizonů díky tomuto vývoji k nějakým zásadním změnám? "Přijdou sice nějací hráči, nicméně ti by přišli tak jako tak, a tak nelze říci, že bychom chtěli kvůli Divizi zbytečně bláznit," komentuje situaci kapitán Šmotek. "Bizoni jsou především skvělá parta - tak to bylo je a bude. Do jádra týmu sahat určitě nebudeme. Spíše chceme tým citlivě doplnit, svůj potenciál jsme ještě zdaleka nenaplnili," dodává. "Navíc jsme se rozhodli ještě rozšířit realizační tým o trenéra brankářů, fyzioterapeuta a videoanalytika. A samozřejmě jsme už rozběhli jednání o sponzorskou podporu s několika velkými přerovskými firmami, jejichž jména pochopitelně nebudu zatím zmiňovat," dodává předseda Bizonů Vojáček.

Čeká nás florbalové "winter classic"?

Letošní sezona sice ještě u konce není, oba přerovské kluby ale už spřádají na příští rok odvážné plány. "Jsme sice soupeři, ale jsme také všichni Přerované, a proto chceme naše vzájemná střetnutí pojmout jako velkou reklamu místního florbalu," částečně odhaluje plány Vojáček. "A kdo ví, třeba se povede zrealizovat i zápas pod širým nebem..." nechává na závěr otevřenou myšlenku zakladatel IBK.

Příští rok se tedy máme na co těšit!   

Kategorie: florbal

Návštěv: 38863
Dnes: 0
Online: 3

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz