Úvod » Články

V neděli poslední zápasy sezóny!

publikováno 05.04.2019

"Na víkend se těším moc. Bude to vyvrcholení celé sezony a celé naší práce." Tak v pondělí odpovídal na dotaz kapitán Bizonů, Ondřej Šmotek. Pro něj to bude první víkend, kdy povede svůj tým jako kapitán do posledních utkání sezony a stejně tak první víkend, který prožije jako otec - čímž mu opětovně gratulujeme! :-)

Bizony čeká poslední ligový turnaj sezony, který odehrají v Němčicích nad Hanou. A pokud získají alespoň 3 body, budou slavit - před sezonou těžko očekávatelné - druhé místo v Olomoucké lize mužů. "Je to pro mě docela překvapení," říká obránce Marek Havlíček. "Tušil jsem sice, že s příchodem nového kouče to musí jít určitě nahoru, ale asi málokdo čekal, že budeme hned první sezónu bojovat o ty nejvyšší příčky. Na to, že je to jen Olomoucká liga, tak úroveň není špatná a všechny týmy jsou poměrně kvalitní a vyrovnané," dodává. Hotovo ale ještě není - Droždín je aktuálně v tabulce o 2 body před Bizony. Jenže na rozdíl od přerovského týmu už žádné body přidat nemůže. "Abychom to dotáhli do konce, je třeba věřit v sebe sama, v to co jsme pro to obětovali a přenést to na hřiště, pak už to přijde samo," má jasno šéf IBK, Matyáš Vojáček. "Na druhou příčku nám bude stačit hrát v klidu s míčkem a nedivočit," říká Vítězslav Petřík, letos už 11ti gólový střelec. "Sice bych někdy mohl více nahrávat než jen střílet, ale s Grigym (Jakub Grigárek) se mi hraje úplně v pohodě a navíc je skvělé, že mezi sebou máme někoho rychlého," s úsměvem komentuje svůj střelecký příspěvek.

"O úspěchu Bizonů rozhodne to, že se neposereme a nezblázníme z toho, že musíme získat minimálně 3 body a půjdeme stejným výkonem jako vždy 'ťap ťap' k vítězství. V tom je naše síla," hecuje nejproduktivnější Bizon, Jakub Grigárek. I přes nejvyšší bodový příspěvek se však za lídra týmu nepovažuje. "Bodování je jedna věc, lídr je ale věc druhá a za toho beru kapitána, kterého tým musí poslouchat. Já se v této sezoně cítím dobře, k tolika bodům mi pomohli kluci v lajně, prostě se daří a jsem za to moc rád," dodává. "Mně osobně se letos hraje určitě nejlépe od doby, co hraji florbal," navazuje kapitán Šmotek. "Cítím se na hřišti jistěji, protože vím, co mám dělat. Vůbec největší změnu vidím v tréninku a předzápasové přípravě. Více se soustředíme na určité věci, tj. fyzickou přípravu a taktiku." A co pro něj znamená páska? "Snažím se, aby ve mně spoluhráči viděli v každém zápase jakýsi symbol zkušenosti, vůle a bojovnosti."

V neděli čeká Bizony nejdříve SK K2 Prostějov a následně druhý prostějovský tým, Playmakers. Nic lehkého ale IBK nečeká, právě SK K2 uštědřila Bizonům vysokou a zaslouženou porážku na domácí přerovské půdě. "Věřím, že pokud jsme celý rok předváděli slušné a vyrovnané výkony, neměl by být problém teď získat alespoň ty tři body," hlásí před víkendem Havlíček. "Ale upřímně, jestli druhé nebo třetí místo, pořád je to bedna a vypadá to v té tabulce krásně, tudíž na tom až zas tolik nesejde. Hlavní je pro mě to, že ta hra po celou sezónu už zase nějak vypadala, měli jsme z ní tak všichni radost a vydobyli si u soupeřů respekt," zakončuje. To kvitují i další hráči. "Největší rozdíl od loňska je v tom, že hrajeme jako tým," říká Grigárek. "Mám motivaci díky dobrým výsledkům dát do každého zápasu 200%. Každopádně je to i díky skvělým tréninkům, které si užívám, protože vidím, že trenér ví, co dělá, a to mě na tom baví a dává smysl," dodává. "Už to není jak minulé roky, takový ten hurá florbal. Teď to má nějakou formu a chvilkama se to florbalem dá i nazvat," s úsměvem přitakává brankářská jednička, Jakub Štursa. "Rozdílem je i přístup, hlavně takové ty těsné zápasy jsme dokázali zlomit v náš prospěch. Protože tomu kluci věřili," vypichuje Štursa. Souhlasí i Jiří Netočný: "Největší posun od loňska je to, že víme, jak máme rozehrát, a tak neodevzdáváme míčky soupeři.“ Netočnému se letos daří, oproti loňsku je produktivnější a opustil i svůj prim v počtu trestných minut. "Produktivitu neřeším. Ani nevím, jak jsem na tom byl loni. Letos hrajeme líp, tak máme asi všichni celkově víc kanadských bodů. Co se vyloučení týče, tak si letos dávám pozor na zbytečný fauly," vysvětluje.

Držme palce, aby to Bizonům šlapalo i v neděli a na dvě jedenáctá místa navázali druhou příčkou. "Baví mě, když je o co hrát, a ne jen tak na chuť, proto jsem toho měl letos dobrý pocit," pomalu uzavírá předzápasové preview zatím čtyřgólový střelec Havlíček. "Při návratu k florbalu do Přerova jsem chtěl před možná vyšší úrovní upřednostnit raději lepší partu a dobrou atmosféru, proto se mi v Bizonech líbí a rád bych tady pokračoval. Povedlo se navíc doplnit kádr o výborné hráče, a když se na turnajích sejdeme v hojném počtu, je to paráda a nemusí se snad ani vyhrát, abychom si to všichni užívali," dodává. Souhlasí i Vojáček: „Letos cítím velký smysl v tom, co děláme a tréninky mě opravdu baví. Silná stránka týmu je parta a chuť se zlepšovat.“

A jestli díky případnému umístění na bedně (ještě pořád může IBK skončit i čtvrté) Bizoni usnou na vavřínech? To určitě ne. „Podle mého je potenciál hrát ještě mnohem lépe a bez problémů třeba i postoupit. Tudíž pořád se dá ještě hodně na spoustě věcí pracovat,“ zakončuje Havlíček.

Kategorie: florbal

Návštěv: 38863
Dnes: 2
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234 567
891011 121314
15161718 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Váš preferovaný styl střelby?

  jedině tahem!
36 (54,5%)

  příklep...
7 (10,6%)

  golfák!
11 (16,7%)

  bekhend, ako pán
12 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz